perjantai 14. elokuuta 2009

Meidän kirjassamme vedenpaisumus

Kirjoissakaan elämä ei aina suju suunnitelmien mukaan. Mitenkähän suhtautuisin esimerkiksi vesivahinkoon eri genreihin kuuluvien kirjojen päähenkilönä? Mietitäänpä...

Muodikas jännäri: Olen etsimässä viidettä evankeliumia, joka on luotettavien lähteiden mukaan piilotettu Pariisin, San Franciscon, Ateenan ja Helsingin muodostaman nelikulmion keskipisteeseen. Tarkan sijainnin määrittämisessä tarvitaan toki kaikenlaisia koodeja, joiden ratkaisut olen tallentanut tietokoneelleni. Pahaksi onneksi erään uskonnollisen järjestön edustaja on päässyt selville puuhistani. Hän tuhoaa asuntoni suurella vesimäärällä ja tulee näin hävittäneeksi kaikki muistiinpanoni. Varmuuskopioita ei tietenkään ole, koska korkeasta älykkyysosamäärästäni huolimatta en ymmärtänyt mitään tietokoneen manuaalista eikä asunnostani koskaan löydy toimivaa kynää.

Chick lit: Paras ystäväni aiheutti vahingossa suuren vesivahingon kämpässäni. Koska hän on paras kaverini, en osaa olla hänelle kovin vihainen. Hän korvaa kyllä kaiken loppuvuodesta, kun hänen rahatilanteensa paranee. Yritän itse korjata vahingon, koska ainoa saatavilla oleva putkimies on entinen poikaystäväni, jota en ainakaan halua palkata. Pahaksi onneksi innokkaat remontointiyritykseni vain pahentavat tilannetta. Ei auta muu kuin yrittää saada ylennys työpaikassani, ja tienata runsaasti rahaa jossain kauempana asuvan putkimiehen palkkaamiseen. Vaikken itse sitä tajuakaan, ylennystä ei ole tiedossa. Olen niin pöljä, että on ihme, että minut on ylipäätään palkattu nykyiseen työhöni, varsinkin kun yleensä vain teen paperilennokkeja muotilehdistä ja lakkaan kynsiäni.

Englantilainen klassikko: Rappeutuneen kartanomme katto on kipeästi korjauksen tarpeessa. Syyssateet ovat jo aiheuttaneet mittavaa vahinkoa ullakolla. Pääsemme onneksi kuukaudeksi asumaan suureen ja komeaan Willow Parkin kartanoon. Kartanon omistajan poika on ihastunut rakkaimpaan sisareeni, mutta sitä ei katsota hyvällä, koska sukumme on täynnä mitättömiä, vaikkakin kunniallisia, kauppiaita ja asianajajia.

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

XD
Varsinkin tuo muodikas jännäri. Hiemanko Dan Brownia.